Kansainvälinen kilpailukausi käynnistettiin pääsiäisenä Hollannissa

Perinteikäs Dutch Open–kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa uudella paikkakunnalla, Amstelveenissa, tutun Cuijkin sijaan. Kilpailussa oli omat osionsa niin IPC-tanssijoille kuin Dutch Open–kategorioiden tanssijoillekin debytanteista hoofdklasseen eli ”pääluokkaan”. Suomesta Hollantiin matkusti 11 urheilijan joukkue:

  • Heidi Hamari-Martimo, Haukipudas: Dutch Open Amateur Single 2. Heidi osallistui myös single freestyle–kategoriaan.
  • Rami Isomäki & Janette Isomäki, Tampere: Dutch Open Amateur Duo 1, vakiot ja lattarit. Pari osallistui myös freestyleen sekä single- ja single freestyle–kategorioihin. Janette osallistui myös uuteen sähkäritanssikategoriaan.
  • Jarno Jokela ja Sirkka Saarinen, Tampere: Dutch Open Hoofdklasse Combi 1, vakiot.
  • Pirjo Pappila, Oulu: IPC Para Dance Sport Single 1. Pirjo osallistui myös single freestyle ja uuteen sähkäritanssikategoriaan.
  • Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju, Kouvola: IPC Para Dance Sport Combi 1, vakiot ja lattarit.
  • Birgitta Starast ja Tiina Uimonen, Helsinki: Dutch Open Hoofdklasse Duo 2, vakiot ja lattarit. Molemmat tanssijat osallistuivat myös single- ja single freestyle–kategorioihin.
  • Kristiina Ylijoki, Seinäjoki: IPC Para Dance Sport Single 1. Kristiina osallistui myös single freestyle ja uuteen sähkäritanssikategoriaan.

Kilpailulattialla nähtiin todellista tanssin iloa sekä huikeita onnistumisia, jotka saivat tanssijat hymyilemään. Kilpailussa oli uutena kokeilulajina Powerchair Single–kategoria, jossa nähtiin todella hurjia suorituksia, kun taitavat sähkäritanssijat saivat kerrankin esittää tasavertaisesti omia taitojaan: kyseisessä kategoriassa todellinen osaaminen tuli aidosti esiin ilman eriarvoista lähtöasetelmaa. Toivottavasti sähkäritanssikategoria saa pysyvän paikan muissakin kansainvälisissä sekä kotimaisissa kilpailuissa.

Pitkästä aikaa kuultiin kansainvälisissä kilpailuissa myös Maamme-laulu, kun Timo ja Tuuli voittivat kultaa vakiotanssikategoriassaan. Se kostutti monen suomalaisen tanssijan silmäkulmat.

Seuraavaksi kansainvälisessä kilpailukalenterissa on kesäkuun alussa vuorossa Lomianki 2023 Polish Open Lomiankissa Puolassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s