Toiminta

Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry järjestää monenlaista toimintaa ja tuottaa tapahtumia.

Kilpailutoiminta

PYTLI järjestää vuosittain pyörätuolitanssin Suomen mestaruuskilpailut ja valtakunnalliset Suomi Open–kilpailut. Muiden kilpailujen järjestämisoikeutta voi myös hakea liitosta.

Liitto myös lähettää suomalaiset edustajat kansainvälisiin kilpailuihin, ja tarvittaessa avustaa matkajärjestelyissä.

Kurssitoiminta

PYTLI ry kouluttaa pyörätuolitanssin luokittelijoita, ohjaajia ja tuomareita.

Leiritoiminta

Pyörätuolitanssiliitto järjestää vuosittain valtakunnallisen Tanssi Estoitta–pyörätuolitanssileirin, joka on tarkoitettu kaikentasoisille tanssijoille. Tanssi Estoitta–leirin yhteydessä järjestetään tanssinopetuksen lisäksi myös mm. luentoja pyörätuolitanssiin liittyvistä aiheista.

Liitto järjestää myös kysynnän mukaan muita leirejä, pääasiallisesti kilpaileville ja kilpailemaan tähtääville tanssijoille.

Esiintymiset

Yhteistyössä jäsenyhdistystensä kanssa liitto tuottaa ja organisoi esityksiä ja esiintymistilaisuuksia. Liiton kautta voi tilata pyörätuolitanssiesityksen omaan tilaisuuteensa. Ota yhteyttä!

Lajiesittelyt ja -kokeilut

Mm. koulut, asumisyksiköt, palvelutalot, päivätoimintakeskukset, fysioterapiayritykset ja kuntoutuslaitokset voivat tilata liiton kautta lajiesittelyn. Lajiesittely voi olla esimerkiksi lyhyt tanssitunti, jolla kaikki pääsevät kokeilemaan tanssia joko parin kanssa tai ryhmässä tai esitys ja suullinen esittely lajista. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva tanssihetki.

Tanssin apuvälineet

Liitosta voit myös kysyä apua pyörätuolitanssissa tarvittavista välineistä.

Tanssinopetus

Suomen pyörätuolitanssiliitto ei järjestä säännöllistä opetustoimintaa, vaan siitä huolehtivat jäsenyhdistykset, muut seurat ja mm. kansalaisopistot eri puolilla Suomea. Voit tutustua pyörätuolitanssin opetustarjontaan täällä.