Luokittelijoiden terveiset

Hei pyörätuolitanssijat ja lajin parissa toimijat!

Olen pyörätuolitanssiluokittelija Sanna Salu. Meitä pyörätuolitanssin luokittelijoita on Suomessa tällä hetkellä neljä henkilöä. Meidän luokittelijoiden tehtävä on varmistaa, että pyörätuolitanssijat kilpailevat oikeassa kilpailuluokassa, joten jokaisen kilpailijan on käytävä läpi luokitteluprosessi. 

Luokittelu voi olla urheilijalle jännittävä tilaisuus, vaikka sitä ei tarvitsisi jännittää. Me luokittelijat haluamme tukea luokitteluun osallistujia antamalla mahdollisimman kattavat tiedot tilanteen kulusta ja valmistautumisesta luokitteluun  etukäteen. Jos sinulla on tiedossa urheilijoita, jotka pohtivat kilpailemaan lähtemistä, otathan yhteyttä, niin varmistetaan luokitteluprosessin sujuvuus. Luokittelua varten tarvitaan tiettyjä dokumentteja, joiden saaminen voi olla joskus aikaa vievää, toisaalta taas me luokittelijat tarvitsemme joskus aikaa etukäteisselvittelyyn. Jos sinulla on tiedossa tanssija, joka pohtii kilpailemaan lähtemistä, otathan mahdollisimman pian yhteyttä minuun tai muuhun tuttuun luokittelijaan, mieluiten vähintään kuukautta ennen kilpailua. 

Seuraava tilaisuus luokitteluun on pyörätuolitanssin Megaviikonlopun yhteydessä 10.–12.3.2023 Pajulahdessa.

Pyörätuolitanssin Megaviikonloppu infosivu: (Megaviikonloppu 2023 – Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry (pyoratuolitanssi.fi)

Paralajeissa urheilijat käyvät läpi luokitteluprosessin ennen kilpailuun osallistumista. Prosessissa varmistetaan urheilijan luokiteltavuus, testataan urheilijan toimintakykyä ja seurataan kilpailusuoritusta. Toimintakyvyn testauksen perusteella tanssija luokitellaan pyörätuolitanssissa joko luokkaan 1 tai 2. Jos tanssijalla ei ole soveltuvaa vammaa, hän voi kilpailla avoimessa luokassa (kansallinen tilanne). Kansallisissa kilpailuissa tehdään kansallinen luokittelu ja kansainvälisiin kilpailuihin osallistuville tehdään kansainvälinen luokittelu kansainvälisten kilpailuiden yhteydessä. Kumpikin luokittelu toteutetaan noudattaen samoja kriteereitä. Kansainvälisesti pyörätuolitanssissa on 2 luokkaa eli 1 ja 2 luokka. Kansallinen luokittelija voi olla mukana tukemassa kansainvälisessä luokitteluprosessissa, kun se on ajankohtaista.

TÄÄLTÄ löydät lisää tietoa luokittelusta ja TÄÄLTÄ vuoden 2023 muista luokittelumahdollisuuksista.

Jos sinulla tulee mieleen kysymyksiä luokitteluun liittyen, kysy rohkeasti! Tehdään luokittelusta tuttu asia kaikille. =)

Ystävällisin terveisin

Sanna Salu
luokitteluvastaava, PYTLI ry
sannasalu@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s