Koronavirus: Pyörätuolitanssitoiminta kesä- ja syyskaudella 2020

Nyt heinäkuussa useimmat harrastusryhmät ovat tauolla, mutta elokuussa on jo aika palata arkeen. Valtioneuvoston suositukset kokoontumisrajoitusten suhteen muuttuvat 1.8.2020 alkaen, jolloin jo yli 500 henkilön tilaisuudet ovat taas sallittuja sekä ulko- että sisätiloissa.

Moni pyörätuolitanssin harrastaja kuuluu koronaviruksen suhteen erityiseen riskiryhmään, joten täysin ymmärrettävää on, että osa ryhmien vakikävijöistä jää vielä varmuuden vuoksi syyskauden alussa kotiin tai aloittaa harjoittelun etänä. Tämänhetkisen tiedon valossa voimme kuitenkin jo alkaa suunnitella syyskauden harrastusryhmiä ja ottaa vastaan ilmoittautumisia.

Esimerkisi Uudenmaan pyörätyolitanssijat ry ja Tanssiseura Kouvolan Terpsikerho ry ovat jo julkaisseet syksyn pyörätuolitanssiohjelmiston nettisivuillaan.

Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa valtioneuvoston ohjeita ja määräyksiä, ja koronavirustilanteen mahdollisesti muuttuessa reagoida välittömästi. Tanssitunneilla tulee syksyllä edelleen noudattaa erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta hygienian suhteen. Opetuksen järjestäjän tulee esimerkiksi tarjota käsien pesu- ja desinfiointimahdollisuus ennen ja jälkeen tanssituntien sekä niiden aikana. Lisäksi parityöskentelyä ja etenkin parinvaihtoa on syytä välttää.

Suomen tanssiurheiluliitto ohjeistaa tanssiharrastajia ja -seuroja mm. seuraavasti:

Vastuullinen käyttäytyminen tanssitreeneissä:

 • Pukuhuoneiden käyttöä on vältettävä.
 • Harjoituspaikalle ei tulla tai jäädä oleskelemaan – tanssijoita ohjeistetaan saapumaan harjoituspaikalle oman harjoitusaikansa mukaan ja poistumaan alueelta harjoituksen päätyttyä. Tarvittaessa harjoitusaluetta tulee rajata ja ihmisten kulkua ohjata.
 • Jos harjoitellaan sisällä, lyhennetään salissa vietettyä yhteistä aikaa viemällä mahdollisuuksien mukaan alkulämmittelyt ja loppujäähdyttelyt ulos.
 • Mahdollisuuksien mukaan suositaan sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.
 • Älä tule sairaana, nuhaisena, yskivänä tai väsyneenä treeneihin. Koronavirus voi aiheuttaa mm. sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Mikäli valmentaja/ohjaaja havaitsee sairaan henkilön ryhmässä tai harjoituksessa, hänet tulee ohjata välittömästi pois harjoitustiloista. 
 • Jos harjoitusryhmän jäsenellä todetaan koronatartunta tai sitä on syytä epäillä, on noudatettava viranomaisten ohjeita ryhmän jäsenten karanteenin asettamisesta. Ohjeet löytyvät mm. toisella verkkosivustolla avautuvasta Olympiakomitean ohjeesta.
 • Juomapulloja, pyyhkeitä, nenäliinoja sekä meikkejä ei saa lainata muille.
 • Suosi omia harjoitusvälineitä.
 • Yhteiset harjoitusvälineet puhdistetaan desinfiointiliinoilla ennen käyttöä ja sen jälkeen.
 • Tee käsien pesu ja käytä käsidesi ennen ja jälkeen treenin.
 • Siivous ja kosketuspintojen pyyhkiminen on jokaisen harrastajan ja toimijan vastuulla.
 • THL:n printatut aivastamis- ja yskimisohjeet sekä käsihygieniaohjeet tulee olla salilla kaikkien selkeästi nähtävänä.
 • Valmentajan/ohjaajan tulee valvoa ja muistuttaa käsihygieniasta.
 • Valmentajat/ohjaajat sekä kaikki urheilijat keskenään noudattavat etäisyyksiä ja turvallisia välejä aina kun se on mahdollista.
 • Ryhmäharjoittelu ja valmennukset toteutetaan ensisijaisesti saman pienryhmän kanssa sekoittamatta ryhmiä. Parilajeissa harjoittelu tapahtuu vakiparin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s