TIEDOTE: Avoimen sarjan kokeilu jatkuu kaudelle 2020

Suomen pyörätuolitanssiliiton hallitus on kokouksessaan 15.1. päättänyt, että kaudella 2019 aloitettua Avoimen sarjan kokeilua jatketaan kaudella 2020.

Avointa sarjaa ei ole kirjattu virallisiin sääntöihin, vaan ohessa listattujen periaatteiden mukaan kauden 2020 kilpailuissa järjestetään kategorioita ”avoimen sarjan” alla.

Avoimen sarjan ideana on mahdollistaa kilpaileminen pyörätuolitanssissa kaikille sellaisille tanssijoille ja pareille, jotka eivät kykene pystypuolelle, eivätkä kelpaa tai halua virallisiin pt-tanssikisoihin.

Avoimeen sarjaan voivat osallistua myös virallisten kategorioiden kilpailijat. Hallitus haluaa kannustaa kaikkia rohkeasti osallistumaan avoimeen sarjaan. Avoimessa sarjassa tulokas-tason tanssijatkin pääsevät tanssimaan kaikki viisi vakio- ja latinalaistanssia niin halutessaan, ja kartuttamaan näin kokemustaan. Avoimen sarjan idea on olla kaikkien harrastajien yhteinen sarja!

Avoimen sarjan tarve on noussut esiin IPC:n lanseeraamien ja PYTLI ry:n virallisissa kategorioissa noudattamien uusien luokittelusääntöjen myötä. Sääntöjen puitteissa virallinen luokittelu on mahdollista suorittaa vain tiettyihin vammaryhmiin kuuluville henkilöille. Kuitenkin kokemuksesta tiedetään, että liikuntarajoitteisia tanssihaluisia henkilöitä on myös näiden vammaryhmien ulkopuolella. Siitä huolimatta, että heitä ei voi virallisesti luokitella, he voivat kilpailla avoimessa sarjassa.

Avoimen sarjan kriteereitä:

 1. Tanssit ja tyylit samat kuin muutenkin.
 2. Vain yksi taso, kaikki samalla viivalla.
 3. Luokittelussa todennetaan (lääkärintodistus ja testi), että on jotenkin liikuntarajoitteinen, mutta ei tehdä virallista luokittelua. Tulos non-eligible tai ei-virallisesti luokiteltu (mikäli voisi olla eligible). Myös epävirallisesti luokiteltu esim. seurakisojen yhden luokittelijan luokittelema kelpaa.
 4. Parinmuodostus
  • duo versio 1: virallisesti/epävirallisesti luokitellut ja/tai non-eligiblet
  • duo versio 2: toinen parista on edellä mainitun kaltainen ja toinen vammaton
  • combi: virallisesti/epävirallisesti luokiteltu ja/tai non-eligible
 5. Single: virallisesti/epävirallisesti luokiteltu tai non-eligible
 6. Tanssitarjotin: liiton hallitus päättää kilpailutyöryhmän ehdotuksesta, mitkä tanssit ovat tarjolla. Vuoden 2020 aikana kokeillaan eri kilpailuissa erilaisia vaihtoehtoja.
 7. Kaikki vanhanmalliset erilliskilpailut eli esim. seniorit ja lavatanssit siirtyvät jatkossa avoimeen sarjaan

Yksi kommentti artikkeliin ”TIEDOTE: Avoimen sarjan kokeilu jatkuu kaudelle 2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s