Pyörätuolitanssin kilpailusäännöt uudistuneet

Syyskokouksessa 2021 hyväksyttiin muutamia muutoksia suomalaisiin pyörätuolitanssin kilpailusääntöihin. Uudet säännöt ovat astuneet voimaan 1.1.2022. Ensimmäiset kilpailut uusilla säännöillä ovat maaliskuun SM- ja Suomi Open–kilpailut.

Säännöt kokonaisuudessaan voit lukea täältä: https://pyoratuolitanssi.fi/saannot/

Avoin luokka on nyt N-luokka

Vuonna 2021 viralliseksi kilpailuluokaksi hyväksytyn avoimen luokan nimi muutettiin N-luokaksi.

N-kirjain on lyhenne sanasta non-eligible, mikä tarkoittaa että tätä henkilöä ei ole voitu luokitella luokkaan 1 tai 2 kansainvälisten sääntöjen mukaisesti. Kotimaiset säännöt sallivat kuitenkin kilpailuihin osallistumisen kaikille tanssijoille, jotka luokittelutilaisuudessa lääkärintodistuksella osoittavat tarvitsevansa pyörätuolia tanssin apuvälineeksi. Nämä henkilöt kuuluvat Suomessa N-luokkaan.

Jatkossa avoimella kilpailulla tarkoitetaan sellaista kilpailua, johon voivat osallistua kaikki parit/tanssijat luokasta ja sarjatasosta riippumatta. Esimerkiksi maaliskuun Suomi Open–kilpailussa on tarjolla Seniori Combi avoin vakiotanssitkategoria. Tähän voivat osallistua kaikki seniori-ikäiset (molemmat osapuolet yli 40-vuotiaita) combiparit.

Kokeilu: luokittelutilaisuuksia vain 2-3 vuodessa

Syyskokouksessa päätettiin myös ottaa kokeiluun käytäntö, jonka mukaan jokaisen kilpailun yhteydessä ei enää järjestettäisi luokittelua. Luokitteluja voitaisiin järjestää 2-3 kertaa vuodessa ennakkoon ilmoitettujen tapahtumien yhteydessä.

Vuoden 2022 ensimmäinen luokittelutapahtuma on 5.3. Suomi Open–kilpailun yhteydessä.

Seuraavan tilaisuuden ajankohta ilmoitetaan heti, kun korona sallii ja loppuvuodelle uskalletaan lyödä lukkoon tapahtumia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s