Paratanssi

… mitä se on?

Pyörätuolitanssi eli paratanssi on vammaisliikuntalaji, jota voi harrastaa sekä kuntoilu- että kilpailumielessä. Tanssia voi yksin, parina vammattoman pystytanssijan kanssa tai toisen pyörätuolinkäyttäjän kanssa tai ryhmässä! Lue lisää pyörätuolitanssin eri tyyleistä täältä.

Vamman asteella tai laadulla ei ole väliä, kuka tahansa voi harrastaa pyörätuolitanssia! Tanssin apuvälineistä voit lukea lisää täältä. Myös vammattomat pystytanssijat ovat tervetulleita toimintaan.

Kuntotanssi

Monet pyörätuolitanssin harrastajat käyvät harjoituksissa itsekseen tai kaverin tai parin kanssa kuntoilemassa ja tapaamassa muita samanhenkisiä ihmisiä. Paratanssi onkin erittäin kehittävä ja jopa kuntouttava laji, jossa aivan huomaamatta akivoituvat kehon syvät lihakset. Pyörätuolinkäyttäjän koordinaatio, tasapaino ja istuma-asento parantuvat myös ja pyörätuolin hallintataidot kehittyvät.

Ryhmissä eri puolella Suomea tanssitaan sekä paritansseja että erilaisia ryhmätansseja aina katrillista hiphopiin. Katso mitä omalla paikkakunnallasi on tarjolla ryhmien sivulta!

Sosiaalitanssi

Paratanssijat alkavat olla jo tavallinen näky Suomen tanssilavoilla ja -bileissä. Kaikki tanssilajit valssista west coast swingiin ovat sovellettavissa paratanssiin. Ota selvää, missä toimii sinua lähin paratanssiryhmä, jossa pääset harrastuksen alkuun.

Kilpatanssi

Paratanssin kilpatanssimuoto tunnetaan maailmalla nimellä Para Dance Sport eli paratanssiurheilu. Kilpailuissa tanssitaan samoja tansseja kuin tavallisissa kilpatanssi- eli tanssiurheilukilpailuissakin.